Dodjela uvjerenja polaznicama osposobljavanja za zanimanje dadilja

Datum objave: 15. 12. 2022.

Dana 14. prosinca 2022. godine održana je dodjela uvjerenja o osposobljavanju za zanimanje dadilje u Učilištu Piramida znanja u Zaboku u sklopu projekta „Pokreni se, izmjeni se!“. Program osposobljavanja počeo je u rujnu i trajao je 400 sati. Obuhvaćao je nastavne cjeline zaštita na radu i prva pomoć, organizacija rada, komunikacijske vještine, osnovna psiho-socijalna obilježja djeteta, osnove predškolske i školske pedagogije, njega i zdravlje djeteta, aktivnosti djeteta i praktičnu nastavu.

U sklopu projekta „Pokreni se, izmjeni se!“ osposobljavanje je završilo šest polaznica, a stečena kompetencija upisuje se u e-radnu knjižicu. Polaznice su stekle potrebne kvalifikacije za otvaranje vlastitog obrta ili zapošljavanje u nekom od već postojećih obrta za čuvanje djece. Osim troška programa obrazovanja iz projekta je financiran i putni trošak dolaska/odlaska polaznica na osposobljavanje.

Projekt „Pokreni se, izmjeni se!“ odobren je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u sklopu poziva „Pronađi me!“ – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.980.057,74 kn. U projektnim aktivnostima sudjeluju mlade osobe od 15 do 29 godina koje nisu zaposlene, nisu u sustavu obrazovanja i nisu registrirane u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Hrvatskog Crvenog križa, Gradskog društva Crvenog križa Krapina.

Related Images:


Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support