Održana radionica Samopoštovanje i samosvijest

Datum objave: 20. 1. 2023.

U petak, 20. siječnja 2023. godine u okviru projekta „Pokreni se, izmjeni se!“ održana je treća interaktivna radionica u okviru ciljanih programa za razvoj i unapređenje mekih i/ili transverzalnih vještina na tamu samopoštovanja i samosvijesti. Radionicu je održala Mirna Jakšić, dipl. psiholog i psihoterapeut.

Cilj radionice je upoznati se sa samopoštovanjem i samosviješću koji su dio našeg pojma o sebi. Pojam o sebi u velikoj mjeri utječe na naš život. On određuje koje ćemo događaje u našem životu smatrati važnima, što ćemo poduzimati, kako ćemo se ponašati, koje ćemo ciljeve nastojati dostići i hoćemo li biti zadovoljni s onim što smo učinili. Naše samopoštovanje je pri tome ključno jer utječe na to koliko se smatramo vrijednima i sposobnima nositi se sa životnim teškoćama, izazovima i promjenama. Samosvijest, znanje koje imamo o sebi, predstavlja bazu našeg samopoštovanja. Bez dobro razvijene samosvijesti ne možemo izgraditi zdravo i stabilno samopoštovanje.

Kroz interaktivno predavanje i iskustvene vježbe sudionici su se upoznali s odrednicama pojma o sebi, osvijestiti svoju sliku o sebi, procijenili razinu svog samopoštovanja, upoznali značajke niskog i visokog samopoštovanja, osvijestili važnost samosvijesti i njezin utjecaj na razinu samopoštovanja, upoznali značajke unutarnje i vanjske samosvijesti, procijenili razinu vlastite samosvijesti te se upoznali s različitim strategijama povećanja svoje samosvijesti i samopoštovanja.

Vrijednost projekta iznosi 1.980.057,74 kn. Projekt sufinancira Europska unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Hrvatskog Crvenog križa, Gradskog društva Crvenog križa Krapina.


Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support