POČETAK OSPOSOBLJAVANJA ZA RAČUNALNE OPERATERE

Datum objave: 21. 2. 2023.

 

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina započelo je s provedbom programa osposobljavanja za računalne operatere 20. veljače 2023. godine. Osposobljavanje se provodi u sklopu projekta „Pokreni se, izmjeni se!“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda u sklopu poziva „Pronađi me!“ – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu. Ukupna vrijednost projekta je 1.980.057,74 kn.

Program osposobljavanja odobren je od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Provodi ga Pučko otvoreno učilište Krapina, a trajati će ukupno 145 nastavnih sati. Polaznici će naučiti koristiti računalo u svakodnevnom radu, uređivati tekstove, izrađivati tablice i prezentacije, bolje se koristiti internetom i e-poštom. Nakon uspješno završenog programa dobiti će uvjerenje o osposobljavanju s pravom upisa u e-radnu knjigu. Osim troška verificiranog programa osposobljavanja, polaznicima vračamo trošak dolaska i odlaska na edukaciju.

Osnovni cilj projekta je povećati pristup neaktivnim mladim osobama tržištu rada te osnažiti mlade osobe za aktivno sudjelovanje na tržištu rada kroz provedbu aktivnosti dosega i aktivacije, podršku pružanjem usluga mentorstva i savjetovanja te uključivanjem u verificirane programe obrazovanja. U aktivnostima projekta mogu sudjelovati mlade osobe od 15 do 29 godina koje ne rade, nisu u sustavu obrazovanja i nisu registrirane u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

 

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Hrvatskog Crvenog križa, Gradskog društva Crvenog križa Krapina.

Related Images:


Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support