Završava projekt „Pokreni se, izmjeni se!“

Datum objave: 19. 6. 2023.

Hrvatski Crveni križ, Gradsko društvo Crvenog križa Krapina provodi dvogodišnji projekt pod nazivom „Pokreni se, izmjeni se!“ od 06. srpnja 2021. godine. Povećati pristup neaktivnim mladim osobama tržištu rada, te osnažiti mlade osobe za aktivno sudjelovanje na tržištu rada kroz provedbu aktivnosti dosega i aktivacije, podršku pružanjem usluge mentorstva i savjetovanja te uključivanjem u verificirane programe obrazovanja, glavni je cilj ovog projekta, čija je ukupna vrijednost 1.980.057,74 kuna (262.798,82 EUR). Projekt sufinancira Europska unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., sredstvima Europskog socijalnog fonda. Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Krapina, Krapinsko–zagorska županija, Gradsko društvo Crvenog križa Klanjec i Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada.

Projektnim prijedlogom predviđeno je sudjelovanje 10 mladih NEET osoba, a u provedbu projekta obuhvaćene su 44 osobe. U sklopu projekta provodilo se je nekoliko različitih aktivnosti usmjerenih na doseg i aktivaciju, pružanje usluge mentorstva i savjetovanja te uključivanje u verificirane programe obrazovanja.

U ponedjeljak, 19. lipnja održana je završna konferencija projekta. Nakon uvodnog pozdrava ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Krapina Davor Šimunović  predstavio je projekt i ostvarene rezultate projekta. Socijalna mentorica projekta Ivana Pohižek predstavila je projektnu aktivnost socijalnog mentorstva. Okupljenima su se ukratko obratili partneri na projektu, Predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područni ured Krapina Goran Vukmanić i Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade Krapinsko–zagorske županije Martina Gregurović Šanjug, koji su izrazili veliko zadovoljstvo provedbom projekta.

Istaknulo se kako je nužno provođenje ovakvih projekata te kako se krajnjim uspjehom ne bi trebalo smatrati samo to da je nezaposlena osoba uspjela pronaći zaposlenje, već i to da je osoba uspjela napraviti pozitivne pomake, što se je u ovom projektu svakako postiglo. Također je istaknuta važnost dobre povezanosti i sudjelovanje različitih dionika civilnog i javnog sektora u uspješnoj provedbi ovog projekata.

Po završetku formalnog dijela održan je domjenak. Prisutni su kroz ugodno druženje razmjenjivali iskustva kako bi mogli ostvariti što bolju suradnju i u budućim projektima.

Related Images:


Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support