ZAVRŠILO OSPOSOBLJAVANJE ZA RAČUNALNE OPERATERE

Datum objave: 16. 6. 2023.

Dana 15.06.2023. godine održana je dodjela uvjerenja o osposobljavanju za računalne operatere. Program osposobljavanja počeo je u veljači 2023. godine i trajao je ukupno 145 nastavnih  sati. Polaznici su naučili koristiti računalo u svakodnevnom radu, uređivati tekstove, izrađivati tablice i prezentacije, bolje se koristiti internetom i e-poštom. Program je odobren od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a provodilo ga je Pučko otvoreno učilište Krapina. Osposobljavanje je završilo pet polaznika. Nakon uspješno završenog osposobljavanja program se upisuje u e-radnu knjigu polaznika koji će time biti konkurentniji na tržištu rada, a stečena znanja i vještine pridonijeti će pronalasku željenog zaposlenja. Osim troška verificiranog programa osposobljavanja, polaznicima je bio vraćen i trošak dolaska i odlaska na osposobljavanje.

Osposobljavanje se je provodilo u sklopu projekta „Pokreni se, izmjeni se!“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda u sklopu poziva „Pronađi me!“ – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu. Ukupna vrijednost projekta je 1.980.057,74 kn (262.798,82 EUR).

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Hrvatskog Crvenog križa, Gradskog društva Crvenog križa Krapina.

Related Images:


Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support