Dan dobrovoljnih darivatelja krvi- 25. listopada

Datum objave: 25. 10. 2021.

Danas je, povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, u Maloj dvorani Grada Klanjca održana svečanost dodjele priznanja i zahvalnica darivateljima krvi s područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Klanjec.

Prisutne uzvanike i dobitnike zahvalnica i priznanja  pozdravio je predsjednik GDCK Klanjec Davor Žažar zahvalivši darivateljima na njihovoj humanosti pogotovo u ovo vrijeme pandemije kada je potreba za dozama krvi velika. Ravnatelj GDCK Klanjec Mario Harapin pročitao je pismo predsjednika HCK-a Josipa Jelića upućeno darivateljima te ima također uputio zahvalu i u svoje osobno ime. Događanju su prisustvovali gradonačelnik Grada Klanjca Zlatko Brlek, načelnica Općina Zagorska Sela Ksenija Krivec Jurak i načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja koji su darivateljima čestitali te im poželjeli dobro zdravlje i još puno darivanja dragocjene tekućine koja spašava ljudske živote.

Zahvalnicu i odlikovanje za 100 puta darovanu krv primio je Željko Trajbar. Dragutin Bogović i Darko Smodila krv su darivali 75 puta, dok su Robert Poslek, Mladen Jakopčević i Darko Glogoški 50 puta darivali krv te su također primili prigodna priznanja i zahvalnice.. Jubilarne Zahvalnice primili su i Robert Petrović za 40, Toni Bogović, Danijel Slovenec i Ivica Broz za 30, Milivoj Ban i Katarina Špetić za 20 te Marko Horvat i Kristijan Hercigonja za 10 puta darovanu krv.

Darivatelji su naglasili kako i dalje namjeravaju darivati krv jer im je to postala navika i način života.

Svečanost je završena neformalnim druženjem uz prigodni domjenak i ugodni razgovor.

Related Images:


Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support