Održana radionica Briga o sebi i reproduktivno zdravlje

Datum objave: 15. 6. 2022.

U utorak, 14. lipnja 2022. godine održana je radionica na temu brige o sebi i reproduktivnog zdravlja. Radionicu je održala Margareta Šošić, bacc.med.techn. u sklopu ciljanih programa u svrhu aktivacije i privlačenja osoba u aktivnosti i aktivno traženje posla u okviru projekta „Pokreni se, izmjeni se!“.

Cilj radionice je osvijestiti važnost pojedinca o brizi o reproduktivnom zdravlju i odgovornom ponašanju prema svojem tijelu. Reproduktivno zdravlje podrazumijeva da su ljudi u mogućnosti da imaju zadovoljavajući i siguran spolni život i sposobnost da imaju potomstvo, kao i slobodu da odluče da li će ga imati, kada i koliko često. Što znači da muškarci i žene imaju pravo da budu informirani, te da imaju pristup sigurnim, učinkovitim, dostupnim i prihvatljivim metodama regulacije plodnosti po svom izboru, kao i pravo na pristup odgovarajućim službama zdravstvene skrbi, koje će omogućiti ženama da imaju sigurnu trudnoću i porod, a parovima najbolje mogućnosti za zdravo dijete.

Vrijednost projekta „Pokreni se, izmjeni se!“ iznosi 1.980.057,74 kn, a sufinancira ga Europska unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., sredstvima Europskog socijalnog fonda.

U projektnim aktivnostima sudjeluju mlade osobe od 15 do 29 godina koje su nezaposlene, nisu u sustavu obrazovanja i nisu registrirane u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Informacije o projektu i uključivanju u projektne aktivnosti možete dobiti putem telefona 049/371-141 interni broj 5, 091/608-1027 ili emaila koordinator.neet@gmail.com.

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Hrvatskog Crvenog križa, Gradskog društva Crvenog križa Krapina.

Related Images:


Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support