ZAPOČELO OSPOSOBLJAVANJE ZA DADILJE U SKLOPU PROJEKTA „POKRENI SE, IZMJENI SE!“

Datum objave: 06. 9. 2022.

 

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina 05. rujna 2021. godine započelo je s provedbom programa osposobljavanja za dadilje u Zaboku. Osposobljavanje se provodi u sklopu projekta „Pokreni se, izmjeni se!“ odobrenog u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., a u sklopu poziva „Pronađi me!“ – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu. Ukupna vrijednost projekta je 1.980.057,74 kn.

Program osposobljavanja za dadilju će trajati ukupno 400 nastavnih sati. U osposobljavanju će sudjelovati šest polaznica pripadnica NEET skupine. Program je odobren od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a provodi ga Učilište Piramida znanja. Nakon uspješno završenog osposobljavanja program se upisuje u e-radnu knjižicu polaznica koje će time biti konkurentnije na tržištu rada. Osim troška verificiranog programa osposobljavanja, osiguran je i trošak dolaska i odlaska na edukaciju.

Osnovni cilj projekta je povećati pristup neaktivnim mladim osobama tržištu rada te osnažiti mlade osobe za aktivno sudjelovanje na tržištu rada kroz provedbu aktivnosti dosega i aktivacije, podršku pružanjem usluga mentorstva i savjetovanja te uključivanjem u verificirane programe obrazovanja. U aktivnostima projekta mogu sudjelovati mlade osobe od 15 do 29 godina koje ne rade, nisu u sustavu obrazovanja i nisu registrirane u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Hrvatskog Crvenog križa, Gradskog društva Crvenog križa Krapina.

Related Images:


Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support