Program prometne kulture za najmlađe-Jumicar u Klanjcu

Datum objave: 14. 9. 2022.

Dana 13.09.2022. u

Klanjcu  je bilo veoma živo i zanimljivo za naše najmlađe učenike drugih razreda osnovnih škola : Antuna Mihanovića Klanjec, OŠ Đure Prejca Desinić i OŠ Lijepa naša Tuhelj.

Preventivna akcija pod nazivom “Program prometne kulture za najmlađe“ provodi se  u organizaciji udruge Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska i partnerima: PU krapinsko-zagorska, Županijsko društvo Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije,-GDCK Klanjec, DVD Klanjec pod pokroviteljstvom: Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, Krapinsko – zagorske županije, te općina : Grad Klanjec, Općina Desinić i Općina Tuhelj.

Drugi razredi  prošli su obuku o cestovnom prometu, prvoj pomoći i vatrogasnu radionicu, te kroz igru utvrdili mnogo važnih lekcija.

Na šarenom prometnom poligonu, djeca su imala priliku iskušati svoje vještine u ulozi vozača. Mališani su vožnju odradili za čistu peticu, stoga im šaljemo zaslužene potvrde-dokumente

Kratku školu prve pomoći održali su djelatnici GDCK Klanjec: gđa Ana Jambrešić i ravnatelj. gosp. Mario Harapin.

Učenici su sa zanimanjem promatrali kako se zamata lakša ozljeda, a mnogi su i sami iskušali ovu vještinu. Hvala mladim volonterima na izvrsnoj radionici!

 


Skip to content