Dodjela uvjerenja polaznicama osposobljavanja za zanimanje dadilja

Datum objave: 23. 12. 2021.

 

Dana 23.12.2021. godine održana je dodjela uvjerenja o osposobljavanju za zanimanje dadilje koje je provodilo Učilište Piramida znanja iz Zaboka. Program osposobljavanja počeo je u rujnu 2021. godine i trajao ukupno 400 sati. Obuhvaćao je nastavne cjeline zaštita na radu i prva pomoć, organizacija rada, komunikacijske vještine, osnovna psiho-socijalna obilježja djeteta, osnove predškolske i školske pedagogije, njega i zdravlje djeteta, aktivnosti djeteta i praktičnu nastavu.

Posao dadilje je samostalna skrb o zdravlju i sigurnosti djeteta do 14. godine života, komunikacija s djecom, roditeljima i suradnicima na primjeren način, skrb o emocionalnom, tjelesnom, intelektualnom i socijalnom razvoju djeteta, provođenje uravnotežene, raznovrsne i zdrave prehrane djeteta, provođenje higijene i odijevanje djeteta rane, predškolske i školske dobi, organizacija igre, rekreacije i zabave za dijete, nadzor školske obveze i ostale aktivnosti djeteta prema uputi roditelja, primjena zaštite na radu, zaštite od požara i pružanja prve pomoći. Završetak programa polaznicama omogućava obavljanje djelatnosti dadilje prema zakonskim propisima i pravilima struke.

U sklopu projekta osposobljavanje su završile četiri polaznice, a stečena kompetencija se upisuje u e-radnu knjižicu. Polaznice su stekle potrebne kvalifikacije za otvaranje vlastitog obrta ili zapošljavanje u nekom od već postojećih obrta za čuvanje djece.

Projekt „Pokreni se, izmjeni se!“ odobren je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u sklopu poziva „Pronađi me!“ – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.980.057,74 kn. U projektnim aktivnostima sudjeluju mlade osobe od 15 do 29 godina koje su nezaposlene, nisu u sustavu obrazovanja i nisu registrirane u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.


Skip to content