Dodjela uvjerenja u sklopu projekta Žene za Zagorje

Datum objave: 25. 6. 2020.

U srijedu, 24. lipnja u Velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Krapina održana je svečana dodjela uvjerenja o osposobljenosti za poslove njegovateljice starijih i nemoćnih osoba. Osposobljavanje je provedeno u okviru programa „Zaželi’“ koji provodi Gradsko društvo Crvenog križa Krapina, pod nazivom projekta „Žene za Zagorje“.
Osposobljavanje je započelo 23. rujna 2019. godine i završilo sa završnim ispitom koji je održan 19. lipnja 2020. godine. Osposobljavanje, koje se je sastojalo od teorijskog i praktičnog dijela, provelo je Pučko otvoreno učilište Krapina. U periodu od 2.3.2020. do 13.3.2020. godine, prije nastupanja pandemije, radnice su obavile dio praktične nastave u Domu za starije i nemoćne ZLATNO DOBA u Gornjoj Pušći, Domu Sveta Katarina u Zagorskim Selima, Domu za starije i nemoćne osobe Rezidencija Kastelan u Tuheljskim Toplicama i Domu za odrasle osobe. Dio prakse su obavile kroz vježbe u učionici u GDCK Klanjec, a priznato im je i radno iskustvo na radnom mjestu radnica za pomoć u kući. Nakon završene edukacije i odrađene prakse 49 žena dobilo je uvjerenje za njegovateljicu starijih i nemoćnih osoba. Novostečenim znanjima i vještinama postale su konkurentnije na tržištu rada, a uvjerenja se upisuju u e-radnu knjižicu.
Zaposlene žene će svojim trudom, radom i nesebičnim zalaganjem doprinijeli boljem i kvalitetnijem životu 270 krajnjih korisnika sve do 31. srpnja 2020. godine. Projekt Žene za Zagorje provodi se u okviru Programa “Zaželi”, koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. u 100%-tnom iznosu.
Skip to content