Natječaj za zapošljavanje na projektu “Žene za Zagorje 2”

Datum objave: 03. 3. 2021.

RADNICA ZA POMOĆ U KUĆI

Mjesto rada:
KLANJEC, KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

Broj traženih radnika: 14

Vrsta zaposlenja:

Na određeno; novootvoreni poslovi
mogućnost zaposlenja osobe sa invaliditetom

Radno vrijeme:

Puno radno vrijeme

Način rada:

Smjena – prijepodne

Smještaj:

Nema smještaja

Naknada za prijevoz:

U cijelosti
Natječaj vrijedi od: 03.03.2021. Natječaj vrijedi do: 14.03.2021.

Uvjeti na radnom mjestu:  Terenski rad

Posloprimac

Razina obrazovanja:

Završena osnovna škola
Srednja škola 3 godine
Srednja škola 4 godine

Radno iskustvo: Nije važno

Ostale informacije:
Opis poslova:
Radnica za pomoć u kući u sklopu projekta Žene za Zagorje 2 će raditi na aktivnostima potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju pružajući im pomoć u dostavi namirnica, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova, pomoć pri oblačenju i svlačenju, pomoć kod brige o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl.), podršku kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, te pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima. Svaka zaposlena žena pružat će potporu i podršku za 6 krajnjih korisnika koje će obilaziti više puta tjedno, te će im pružati odgovarajuću podršku, svaki tjedan će prisustvovati sastanku s terenskim koordinatorom na svojem području s kojim će zajednički onda utvrđivati raspored aktivnosti pružanja potpore krajnjim korisnicima, a tijekom ostatka tjedna će informirati terenskog koordinatora o izvršenim aktivnostima, te eventualnim problemima.

Projekt Žene za Zagorje 2 Programa „Zaželi – program zapošljavanja žen-faza II“ Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020 u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena, kao i sa smjernicama politika zapošljavanja država članica EU s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva, posebice radi činjenice da će se kao sudionice ovih aktivnosti uključivati žene koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a koje će skrbiti o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju. Ciljane skupine natječaja su žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a s naglaskom na starije od 50 godina, žene s invaliditetom, žrtve trgovanja ljudima, žrtve obiteljskog nasilja, azilantice, mlade žene koje su izašle iz sustava skrbi (domova za djecu) i udomiteljskih obitelji, odgojnih zavoda i sl., liječene ovisnice, povratnice s odsluženja zatvorske kazne unazad 6 mjeseci, pripadnice romske nacionalne manjine, beskućnice. Svaka zaposlena radnica za pomoć će zasnovati radni odnos na određeno vrijeme od 12 mjeseca te zadužiti bicikl, a do korisnika do kojih neće moći doći biciklom će dolaziti pješice ili osobnim prijevozom. Žene će imati mogućnost završiti verificirani obrazovni program osposobljavanja u sklopu radnog vremena, što će biti plaćeno iz projekta, isto kao i troškovi u visini javnog prijevoza za dolazak i odlazak s mjesta obrazovanja. U prijavi na ovaj natječaj kandidatkinje trebaju navesti svoje osobne podatke (ime i prezime, datum i mjesto rođenja, OIB, adresu stanovanja, broj telefona i po mogućnosti e-mail adresu) te dostaviti sve tražene priloge i informacije.                                                       

Priložiti: Prijavu i životopis na hrvatskom jeziku te dokaz o hrvatskom državljanstvu (preslik osobne iskaznice), dokaz o stečenoj stručnoj spremi (preslika svjedodžbe najvišeg stupnja završenog obrazovanja).    

Poslodavac

Poslodavac: HRVATSKI CRVENI KRIŽ, GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA KLANJEC Kontakt: pismena zamolba: Ulica Lijepe Naše 22, 49290 Klanjec

 

 


Skip to content