Obilježen Svjetski dan prve pomoći

Datum objave: 12. 9. 2017.

Svjetski dan prve pomoći ove godine obilježili smo putem radionica za najmlađe u vrtićima “Kesten” u Klanjcu i “Jaglac” u Kumrovcu, te prikazom zbrinjavanja ozljede koji su pripremili učenici iz OŠ “Lijepa naša” Tuhelj, te dijeljenjem letaka građanima.
Krenimo redom.
U petak, 08.rujna, u staroj školi u Kumrovcu, učenici iz OŠ “Lijepa naša”iz Tuhlja pod vodstvom mentora Davora Žažara priredili su prikaz zbrinjavanja ozljede koljena. Nakon praktičnog djela obratio im se ravnatelj GDCK Klanjec s nekoliko prigodnih riječi o Svjetskom danu prve pomoći te je mentoru poklonio slikovnice o pružanju prve prve pomoći. Istog dana građanima Klanjca podijeljeni su promotivni letci – podsjetnici o pružanju prve pomoći.
U srijedu, 12. rujna u suradnji s DCK KZŽ posjetili smo dječije vrtiće “Kesten” u Klanjcu i “Jaglac” u Kumrovcu. Valentina Klasiček iz DCK KZŽ i volonterka Petra Vidović.Cilj radionica u dječjim vrtićima je da se najmlađa populacija upozna sa djelatnostima Crvenog križa i osnovama pružanja prve pomoći.Uz praktične primjere djeca su crtali, bojali i slagali puzzle s temom Crvenog križa. Radionicama je prisustvovalo 40-ak djece koja su sa zanimanjem sudjelovala u radionicama, te su svakom vrtiću ostavljene edukativne slikovnice za daljnje preventivne aktivnosti.


Skip to content