Održan Trening za trenere za program Odgoj za humanost od malih nogu

Datum objave: 27. 2. 2020.

Hrvatski Crveni križ organizirao je Trening za trenere za program Odgoj za humanost od malih nogu.

Na treningu su sudjelovali djelatnici i volonteri društava Crvenog križa volonteri iz svih dijelova Hrvatske, ali i odgojiteljice koje program mogu provoditi direktno u svojim odgojnim skupinama u predškolskim ustanovama.

Volonteri organizirani u klubovima mladih, nakon završene edukacije programa Odgoj za humanost od malih nogu, imat će mogućnost provoditi program u klubovima te na taj način obuhvatiti djecu koja su izvan odgojno-obrazovnog sustava i nisu u prilici sudjelovati u aktivnostima dostupnima djeci obuhvaćenoj sustavom.Svi sudionici treninga dobili su na korištenje priručnik Odgoj za humanost od malih nogu kako bi se mogli pripremiti za provođenje edukacija i radionica.
Stvarajući mrežu educiranih volontera, Hrvatski Crveni križ doprinosi naporima institucija u odgoju i obrazovanju djece za humaniji, zdraviji i sigurniji život pružajući im podršku u njihovom radu.

Navedenoj edukaciji prisustvovala je djelatnica GDCK Klanjec, Ana Jambrešić te je uspješno završila edukaciju. Stečeno znanje koristit će se pri edukaciji djece predškolske dobi i prvih razreda osnovne škole s područja djelovanja GDCK Klanjec.


Skip to content