Održana radionica „Ja sam roditelj, ja sam važna osoba“

Datum objave: 29. 11. 2018.

Gradsko društvo Crvenog križa Klanjec od travnja 2018. godine provodi projekt „Klub liječenih alkoholičara Klanjec KLA-K“ financiran putem natječaja Krapinsko-zagorske županije. Jedna od aktivnosti provođenja projekta je i unapređenje roditeljskih znanja i vještina za članove KLA-K i zainteresirane građane. Suradnici u provođenju tih aktivnosti su stručni djelatnici Centra za socijalnu skrb Krapina, Podružnica Obiteljski centar Krapinsko-zagorske županije.
Rad Kluba liječenih alkoholičara, kao i svaki rad sa ovisnicima, temelji na obiteljskom pristupu. Stoga su članovi dužni doći u pratnji supruga/e ili drugog člana obitelji. Činjenica je da alkoholičar u obitelji utječe na život ostalih članova, tako da i oni moraju sudjelovati u liječenju kako bi se svi mogli nositi sa promjenama i krizama dotadašnjeg ovisnika. Ali primarno svaki član obitelji mora shvatiti da je alkoholizam bolest i da nitko ne osjeća krivnju ili sram zbog problema uzrokovanih njime. Uloge u obitelji uslijed zlouporabe alkohola su poremećene, te ćemo nastojati postići uspostavljanje pravilnih uloga roditelj-dijete kroz ovakve edukacije.
Jučer, 28. studenog, održana je prva radionica s ciljem unapređenja roditeljskih znanja i vještina, pod nazivom „Ja sam roditelj, ja sam važna osoba“ u Gradskom društvu Crvenog križa Klanjec. Radionicu je održala Sandra Kos, dipl. soc. radnica,stručna djelatnica Obiteljskog centra Krapinsko-zagorske županije. Osim članova KLA-K, radionici su prisustvovali i članovi obitelji, te zainteresirani građani. Radionica je bila zanimljiva, sudionici su aktivno sudjelovali, vođena je konstruktivna rasprava, te su dogovorene još dvije radionice u siječnju i ožujku 2018. godine.


Skip to content