Održana radionica mindfulnessa

Datum objave: 29. 4. 2022.

U srijedu, 27. travnja održana je još jedna radionica u sklopu ciljanih programa u svrhu aktivacije i privlačenja osoba u aktivnosti i aktivno traženje posla. Radionicu je održala psihologinja Dragica Slakoper-Lisica, prof. psihologije u okviru projektnih aktivnosti projekta „Pokreni se, izmjeni se!“.

Mindfulness (u našem prijevodu “usredotočena/puna svjesnost”) je svjesnost koja nastaje kroz obraćanje pozornosti na poseban način: namjerno, svjesno, u sadašnjem trenutku, otvorenog uma, bez prosuđivanja. Uključuje otvoren pristup životu onako kako se događa u svakom trenutku. Postajući svjesniji svojih misli, emocija i tjelesnih osjeta, iz trenutka u trenutak, dajemo si mogućnost veće slobode i izbora. Mindfulness smanjuje stres, povećava kvalitetu života te štiti mentalno i fizičko zdravlje.

Cilj radionice je dati uvod u svijet mindfulnessa i pozitivnih učinaka koje ima njegovo prakticiranje. Sudionici su se upoznali s teorijom mindfulnessa te jednostavnim i kratkim mindfulness vježbama. Mindfulness je trening za mozak. Kao što treniramo svoje tijelo kako bi bilo u što boljoj formi i kako bi nam što bolje služilo tako treniramo i svoj mozak.

Vrijednost projekta iznosi 1.980.057,74 kn, a sufinancira ga Europska unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., sredstvima Europskog socijalnog fonda.

U projektnim aktivnostima sudjeluju mlade osobe od 15 do 29 godina koje su nezaposlene, nisu u sustavu obrazovanja i nisu registrirane u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Informacije o projektu i uključivanju u projektne aktivnosti možete dobiti putem telefona 049/371-141 interni broj 5, 091/608-1027 ili emaila koordinator.neet@gmail.com.

      


Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support