Održana radionica mindfulnessa

Datum objave: 29. 4. 2022.

U srijedu, 27. travnja održana je još jedna radionica u sklopu ciljanih programa u svrhu aktivacije i privlačenja osoba u aktivnosti i aktivno traženje posla. Radionicu je održala psihologinja Dragica Slakoper-Lisica, prof. psihologije u okviru projektnih aktivnosti projekta „Pokreni se, izmjeni se!“.

Mindfulness (u našem prijevodu “usredotočena/puna svjesnost”) je svjesnost koja nastaje kroz obraćanje pozornosti na poseban način: namjerno, svjesno, u sadašnjem trenutku, otvorenog uma, bez prosuđivanja. Uključuje otvoren pristup životu onako kako se događa u svakom trenutku. Postajući svjesniji svojih misli, emocija i tjelesnih osjeta, iz trenutka u trenutak, dajemo si mogućnost veće slobode i izbora. Mindfulness smanjuje stres, povećava kvalitetu života te štiti mentalno i fizičko zdravlje.

Cilj radionice je dati uvod u svijet mindfulnessa i pozitivnih učinaka koje ima njegovo prakticiranje. Sudionici su se upoznali s teorijom mindfulnessa te jednostavnim i kratkim mindfulness vježbama. Mindfulness je trening za mozak. Kao što treniramo svoje tijelo kako bi bilo u što boljoj formi i kako bi nam što bolje služilo tako treniramo i svoj mozak.

Vrijednost projekta iznosi 1.980.057,74 kn, a sufinancira ga Europska unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., sredstvima Europskog socijalnog fonda.

U projektnim aktivnostima sudjeluju mlade osobe od 15 do 29 godina koje su nezaposlene, nisu u sustavu obrazovanja i nisu registrirane u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Informacije o projektu i uključivanju u projektne aktivnosti možete dobiti putem telefona 049/371-141 interni broj 5, 091/608-1027 ili emaila koordinator.neet@gmail.com.

      


Skip to content