Održana radionica na temu Utjecaj Interneta i društvenih mreža na kvalitetu života mladih

Datum objave: 25. 3. 2022.

U srijedu, 23. ožujka u okviru projekta „Pokreni se, izmjeni se!“ održana je radionica na temu Utjecaj Interneta i društvenih mreža na kvalitetu života mladih, provedena u sklopu ciljanih programa u svrhu aktivacije i privlačenja osoba u aktivnosti i aktivno traženje posla putem sportskih, kulturnih i drugih programa sličnih sadržaja. Cilj radionice bio je upoznati mlade s mogućim opasnostima i postojećim trendovima u korištenju Interneta i društvenih mreža te ih uputiti u njihovo sigurno korištenje. Radionicu je održala Sandra Kos, dipl. socijalna radnica.

 

Tijekom provedbe edukativne radionice sudionici su bili upoznati s načinima pozitivne i prihvatljive komunikacije preko Interneta i društvenih mreža te sa sigurnim korištenjem Interneta. Govorilo se i o temi opasnosti na Internetu, nasilju preko interneta, downloadu i igricama preko interneta te kvaliteti života, a sudionicima su bili predstavljeni i neki primjeri iz svakodnevne prakse rada. Naposljetku su prisutnim mladima upućeni savjeti za sigurno korištenje interneta i kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

 

Vrijednost projekta iznosi 1.980.057,74 kn. Projekt sufinancira Europska unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., sredstvima Europskog socijalnog fonda.

U projektnim aktivnostima sudjeluju mlade osobe od 15 do 29 godina koje su nezaposlene, nisu u sustavu obrazovanja i nisu registrirane u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Informacije o projektu i uključivanju u projektne aktivnosti možete dobiti putem telefona 049/371-141 interni broj 5, 091/608-1027 ili emaila koordinator.neet@gmail.com.


Skip to content