Održana radionica na temu Utjecaj Interneta i društvenih mreža na kvalitetu života mladih

Datum objave: 25. 3. 2022.

U srijedu, 23. ožujka u okviru projekta „Pokreni se, izmjeni se!“ održana je radionica na temu Utjecaj Interneta i društvenih mreža na kvalitetu života mladih, provedena u sklopu ciljanih programa u svrhu aktivacije i privlačenja osoba u aktivnosti i aktivno traženje posla putem sportskih, kulturnih i drugih programa sličnih sadržaja. Cilj radionice bio je upoznati mlade s mogućim opasnostima i postojećim trendovima u korištenju Interneta i društvenih mreža te ih uputiti u njihovo sigurno korištenje. Radionicu je održala Sandra Kos, dipl. socijalna radnica.

 

Tijekom provedbe edukativne radionice sudionici su bili upoznati s načinima pozitivne i prihvatljive komunikacije preko Interneta i društvenih mreža te sa sigurnim korištenjem Interneta. Govorilo se i o temi opasnosti na Internetu, nasilju preko interneta, downloadu i igricama preko interneta te kvaliteti života, a sudionicima su bili predstavljeni i neki primjeri iz svakodnevne prakse rada. Naposljetku su prisutnim mladima upućeni savjeti za sigurno korištenje interneta i kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

 

Vrijednost projekta iznosi 1.980.057,74 kn. Projekt sufinancira Europska unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., sredstvima Europskog socijalnog fonda.

U projektnim aktivnostima sudjeluju mlade osobe od 15 do 29 godina koje su nezaposlene, nisu u sustavu obrazovanja i nisu registrirane u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Informacije o projektu i uključivanju u projektne aktivnosti možete dobiti putem telefona 049/371-141 interni broj 5, 091/608-1027 ili emaila koordinator.neet@gmail.com.


Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support