Održana radionica na temu Važnost mentalnog zdravlja

Datum objave: 30. 11. 2021.

 

U ponedjeljak, 29.11.2021. godine u okviru projekta „Pokreni se, izmjeni se!“ održana je radionica na temu Važnost mentalnog zdravlja, provedena u sklopu ciljanih programa u svrhu aktivacije i privlačenja osoba u aktivnosti i aktivno traženje posla putem sportskih, kulturnih i drugih programa sličnih sadržaja. Cilj radionice je podizanje svijesti o važnosti mentalnog zdravlja među mladima, unaprijediti mentalno zdravlja mladih i pozitivno utjecati na njihov razvoj. Radionicu je održala psihologinja Dragica Slakoper-Lisica, prof. psihologije.

Tijekom provedbe radionice sudionici su bili upoznati s jednom od definicija mentalnog zdravlja, pokazateljima dobrog mentalnog zdravlja i narušenog mentalnog zdravlja, kao i mogućnostima osobne brige za mentalno zdravlje (strategijama suočavanja sa stresom, utjecajima na emocionalnu snagu i otpornost, utjecajima na razvoj socijalnih vještina). Interaktivna radionica omogućila je mladima sudjelovanje u kvizu o mentalnom zdravlju, provedbi kreativne vizualizacije i vježbama mentalnog treninga.

Vrijednost projekta iznosi 1.980.057,74 kn. Projekt sufinancira Europska unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. sredstvima Europskog socijalnog fonda.

U projektnim aktivnostima sudjeluju mlade osobe od 15 do 29 godina koje su nezaposlene, nisu u sustavu obrazovanja i nisu registrirane u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Informacije o projektu i uključivanju u projektne aktivnosti možete dobiti putem telefona 049/371-141 interni broj 5, 091/608-1027 ili emaila koordinator.neet@gmail.com.

Related Images:


Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support