Planinarenje na Strahinjčicu uz plogging

Datum objave: 27. 5. 2022.

U četvrtak, 26. svibnja sudionici projekta „Pokreni se, izmjeni se!“ pod vodstvom predsjednika PD Strahinjčica Mire Klasičeka planinarili su na Strahinjčicu. Radionica je održana u sklopu ciljanih programa u svrhu aktivacije i privlačenja osoba u aktivnosti i aktivno traženje posla.

Cilj radionice je rekreativnim planinarskim aktivnostima djelovati na području zaštite zdravlja i upoznati se s prirodnim vrijednostima gore Strahinjčice, njenim biljnim i životinjskim vrstama. Tijekom planinarenja sudionici su sakupljali smeće uz planinarsku stazu te se educirali i razvijali svijest o zaštiti prirode i važnosti očuvanja biološke raznolikosti. Provedbom radionice pridonijeli smo razumijevanju važnosti i vrijednosti prirode i naše obveze njenog očuvanja.

Za uspon na Strahinjčicu odabrana je staza broj 302, smjer uspona po stazi preko Jelenskih pećina. Na uspon smo krenuli iz Podgore Krapinske preko Jelenskih pećina, po stazi koja je jedna od najljepših staza za uspon prema vrhu. Uz kraća stajanja stigli smo do planinarske kuće na Strahinjčici gdje smo imali i duži odmor nakon kojega smo nastavili prema vidikovcu Dedek te se vratili planinarskom stazom do Krapine. Prije samog uspona svaki sudionik dobio je na poklon kratku majicu i ruksak s hranom i pićem za okrijepu.

Vrijednost projekta iznosi 1.980.057,74 kn, a sufinancira ga Europska unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., sredstvima Europskog socijalnog fonda.

U projektnim aktivnostima sudjeluju mlade osobe od 15 do 29 godina koje su nezaposlene, nisu u sustavu obrazovanja i nisu registrirane u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Informacije o projektu i uključivanju u projektne aktivnosti možete dobiti putem telefona 049/371-141 interni broj 5, 091/608-1027 ili emaila koordinator.neet@gmail.com.

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Hrvatskog Crvenog križa, Gradskog društva Crvenog križa Krapina.

 


Skip to content