Poziv volonterima

Datum objave: 20. 2. 2017.

“Imam osjećaj da davanjem dijela sebe činim dobro drugima i sebi i taj osjećaj me smiruje, čini mi se vrijednim i svrhovitim.”
(volonter)

Volonterstvo kao dobrovoljna aktivnost je, prije svega, sloboda izbora, a sloboda je osnovna težnja ljudske civilizacije i obilježje demokracije. Volontirajući, imamo priliku pomoći drugima, ali i ukazati na probleme i potrebe u našoj zajednici.

Iz Zakona o volonterstvu, volontiranjem se, u smislu Zakona, smatra dobrovoljno ulaganje osobnog vremena, truda, znanja i vještina kojima se obavljaju usluge ili aktivnosti za dobrobit druge osobe ili za opću dobrobit, a obavljaju ih osobe bez postojanja uvjeta isplate novčane nagrade ili potraživanja druge imovinske koristi za obavljeno volontiranje.

U Crvenom križu Klanjec volonteri se mogu uključiti:
-kao edukatori
-kao pomoć u skladištu Crvenog križa
-kao članovi interventnih timova za slučaj velikih nesreća i katastrofa
-kao ispomoći u pripremi i podjeli humanitarne pomoći
-kao administrativna pomoć
-kao pomoći u organizaciji i obilježavanju manifestacija
-sudjelovanjem u socijalno-zdravstvenim akcijama
-kao sudionici u realističnom prikazivanju ozljeda
-kao sudionici u natjecanjima prve pomoći

Ako želiš volontirati, dođi i ti!
Potencijalni volonteri se mogu osobno javiti u Gradsko društvo Crvenog križa Klanjec i ispuniti pristupnicu za volontere, te se s voditeljem volontiranja dogovoriti o dinamici volontiranja.

Related Images:


Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support