Projekt “Žene za Zagorje”

Datum objave: 01. 9. 2017.

Dana 01.09.2017. prijavljen je projekt “Žene za Zagorje” na javni poziv Ministarstva rada i mirovinskoga sustava financiran iz Europskog socijalnog fonda. Projekt će trajati 30 mjeseci i provodit će se na području 13 jedinica lokalne samouprave, odnosno na području Gradskih društava Crvenog križa Krapina, Pregrada i Klanjec.
Cilj projekt je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena, zapošljavanjem u lokalnoj zajednici koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva, te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika, a to su starije osobe. Projektom je planirano na području Gradskog društva Crvenog križa Klanjec (Općine Kumrovec, Tuhelj, Zagorska Sela i Kraljevec na Sutli te grad Klanjec) zapošljavanje 15 žena za pružanje pomoći starijim osobama u lokalnoj zajednici. Za zaposlene žene projektom je osigurano i obavezno obrazovanje za njegovateljice radi kvalitetnijeg i stručnog pružanja usluga korisnicima i poboljšanja njihovog statusa na tržištu rada po završetku projekta.

Related Images:


Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support