Radionica o pozitivnoj komunikaciji

Datum objave: 14. 3. 2019.

Gradsko društvo Crvenog križa Klanjec od travnja 2018. godine provodi projekt „Klub liječenih alkoholičara Klanjec KLA-K“, financiran putem natječaja Krapinsko-zagorske županije. Jedna od aktivnosti provođenja projekta je i unapređenje roditeljskih znanja i vještina za članove KLA-K i zainteresirane građane. Suradnici u provođenju tih aktivnosti su stručni djelatnici Centra za socijalnu skrb Krapina, Podružnica Obiteljski centar Krapinsko-zagorske županije.

Rad Kluba liječenih alkoholičara, kao i svaki rad sa ovisnicima, temelji na obiteljskom pristupu. Stoga su članovi dužni doći u pratnji supruga/e ili drugog člana obitelji. Činjenica je da  alkoholičar u obitelji utječe na život ostalih članova, tako da i oni moraju sudjelovati u liječenju kako bi se svi mogli nositi sa promjenama i krizama dotadašnjeg ovisnika. Ali  primarno svaki član obitelji mora shvatiti da je alkoholizam bolest i da nitko ne osjeća krivnju ili sram zbog problema uzrokovanih njime.  Uloge u obitelji uslijed zlouporabe alkohola su poremećene, te ćemo nastojati postići uspostavljanje pravilnih uloga roditelj-dijete kroz ovakve edukacije.

Jučer, 13. ožujka, je održana posljednja radionica s ciljem unapređenja roditeljskih znanja i vještina, pod nazivom „Pozitivna komunikacija“ u Gradskom društvu Crvenog križa Klanjec. Radionicu je održala stručna djelatnica Obiteljskog centra Krapinsko-zagorske županije.  Radionica je bila zanimljiva i vođena je konstruktivna rasprava.


Skip to content