Obilježen Svjetski dan prve pomoći

Datum objave: 12. 9. 2016.

Prva pomoć je vještina koja omogućava djelotvorne i brze intervencije u cilju smanjivanja ozljeda i njihovih posljedica čime se povećavaju šanse za preživljavanjem. Svjetski dan prve pomoći je prilika za isticanje važnosti prve pomoći na globalnoj razini kao humanog čina. Obuhvaćanjem šire javnosti utječe se na promjene u razmišljanju o značaju prve pomoći u svakodnevnom životu. Ove godine tema je „Prva pomoć i djeca“. Međunarodna federacija društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca prepoznaje djecu kao pružatelje prve pomoći jer oni čine značajan dio zajednice koji ima sposobnost uključivanja u spašavanje života svojih vršnjaka i članova obitelji. Uzimajući u obzir sigurnost i zaštitu djece važno ih je kvalitetno educirati i pripremiti kako bi mogli učinkovito reagirati u situacijama koje zahtijevaju pružanje prve pomoći njima samima, drugoj djeci ili odraslima.
Povodom obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći danas smo bili u gostima u DV Kesten iz Klanjca. S nama je bila i djelatnica DCK KZŽ Valentina Klasiček. Uz predavanje o prvoj pomoći, te slaganje puzzli i praktične radionice trudili smo se djeci približiti pružanje prve pomoći. Na kraju smo za djecu imali donaciju puzzli te slikovnica o medi Jurici i njegovim zgodama. Zahvaljujemo Valentini Klasiček te ravnateljici i tetama iz DV Kesten na gostoprimstvu.

Related Images:


Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support