Svjetski dan srca 29.rujna 2016.

Datum objave: 29. 9. 2016.

Svjetski dan srca je godišnji događaj koji se održava na dan 29. rujna. Svake godine obilježavanje toga dana ima različitu tematiku odražavajući ključna pitanja i teme koje se odnose na zdravlje srca. Obilježavanjem Svjetskog dana srca, zajedno s članovima, Svjetska kardiološka federacija osvještava da se najmanje 80% prijevremenih smrti od kardiovaskularnih bolesti (KVB) može se izbjeći ako se četiri glavna faktora rizika – uporaba duhana, nezdrava prehrana, tjelesna neaktivnost i štetne uporabe alkohola – kontroliraju. Uspjeh Svjetskog dana srca ovisi o produktivnosti organizacija iz cijelog svijeta u širenju svijesti o svjetskom ubojici broj jedan – kardiovaskularnoj bolesti.

Bolesti srca i krvnih žila među glavnim su uzrocima smrti u svijetu. Svake godine od njih umre više od 17 milijuna ljudi, a pretpostavlja se da će do 2030. taj broj porasti i do 23 milijuna. Dobra je vijest da se većina srčanožilnih bolesti može spriječiti izbjegavanjem rizika.

Related Images:


Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support