U Kumrovcu održan Jumicar

Datum objave: 23. 10. 2018.

Pod nazivom Jumicar krije se vrhunski edukacijski koncept preventivnog odgoja djece u cestovnom prometu čiji je osnovni cilj razvijanje dječje svijesti o sigurnosti u prometu… Kroz zabavu, djeci- pješacima od 7 do 12 godina nastoji se ukazati na sve opasnosti i poteškoće u cestovnom prometu.
U našoj županiji program se održava u organizaciji Jumicar Hrvatska s partnerima – Krapinsko-zagorskom županijom, Odborom za sigurnost u prometu KZŽ, Društvom Crvenog križa KZŽ, Ministarstvom unutarnjih poslova i nekoliko zagorskih dobrovoljnih vatrogasnih društava.
U utorak, 23.listopada 2018. program se odvijao u Kumrovcu, na školskom igralištu uz prisutnost 60-ak djece iz osnovnih škola Klanjec, Kumrovec, Tuhelj i Kraljevec na Sutli.
Naše Gradsko društvo Crvenog križa je pripremilo radionice na kojima su volonteri iz osnovne škole Lijepa naša Tuhelj pod vodstvom mentora Davora Žažara, djeci pokazali kako pružiti prvu pomoć ozlijeđenima, te objasnili osnove prve pomoći.
Program je proveden uspješno.

Related Images:


Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support