Završilo osposobljavanje za njegovateljice starijih i nemoćnih osoba

Datum objave: 09. 6. 2022.

Dana 08.06.2022. godine održana je dodjela uvjerenja o osposobljavanju za zanimanje njegovateljice starijih i nemoćnih osoba. Program osposobljavanja počeo je u veljači 2022. godine i trajao je ukupno 500 sati, od čega 170 sati teorijske nastave, 50 sati vježbi i 280 sati praktične nastave. Program je odobren od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a provodilo ga je Učilište Piramida znanja iz Zaboka. U sklopu projekta „Pokreni se, izmjeni se!“ osposobljavanje su završile dvije polaznice. Nakon uspješno završenog osposobljavanja program se upisuje u e-radnu knjižicu polaznica koje će time biti konkurentnije na tržištu rada, a stečena znanja i vještine pridonijeti će pronalasku željenog zaposlenja. Osim troška verificiranog programa osposobljavanja, polaznicama je bio vraćen i trošak dolaska/odlaska na osposobljavanje.

Projekt „Pokreni se, izmjeni se!“ odobren je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u sklopu ESF poziva „Pronađi me!“ – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.980.057,74 kn. U projektnim aktivnostima mogu sudjelovati mlade osobe od 15 do 29 godina koje su nezaposlene, nisu u sustavu obrazovanja i nisu registrirane u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Projekt traje do 07. srpnja 2023. godine. Informacije o projektu i uključivanju u projektne aktivnosti možete dobiti putem telefona 049/371-141 interni broj 5, 091/608-1027 ili emaila koordinator.neet@gmail.com.

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Hrvatskog Crvenog križa, Gradskog društva Crvenog križa Krapina. 

Related Images:


Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support