Završio projekt FEAD “Humanitarni paket za središnju Hrvatsku”

Datum objave: 27. 11. 2017.

Gradsko društvo Crvenog križa Klanjec je kao 1 od 26 partnera Hrvatskog Crvenog križa iz sjeverozapadne Hrvatske, u suradnji sa partnerom na projektu – CZSS Klanjec tijekom 2017. godine provodio projekt „Humanitarni paket za središnju Hrvatsku“ Ministarstva za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku.
Projekt je financirao Europski socijalni fond za najpotrebitije – FEAD, a cilj mu je bio ublažiti najgore oblike siromaštva pružanjem nefinancijske pomoći i to u obliku hrane i higijene, a ciljne skupine bile su samci i obitelji koje žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva. GDCK Klanjec je projektom obuhvatio 83 osobe sa područja Grada Klanjca i općina: Tuhelj, Kumrovec, Zagorska Sela i Kraljevec na Sutli
Tijekom tog razdoblja Gradsko društvo Crvenog križa Klanjec je organiziralo 3 podjele paketa hrane i jednu podjelu paketa higijene.Podijeljena su 249 paketa hrane i 83 paketa higijene, ukupno 332 paketa.
Ukupna vrijednost podijeljenih paketa hrane i higijene iznosi cca. 24.500 kn.
Gradsko društvo Crvenog križa Klanjec planira, kao jedan od partnera Hrvatskog Crvenog križa, nastaviti sa provođenjem projekta tijekom 2018. godine.


Skip to content